Isten hozott a fedélzeten!


Nagyon örülök, hogy idetaláltál. Szeretettel ajánlom ezt az oldalt:
olvass, írd meg a véleményedet, mazsolázz kedvedre az itt olvasható tartalmakból.

Ha személyes kérdésed van, akkor küldj egy e-mail-t:
címemet az oldalsávban megtalálod.

Hasznos időtöltést és Isten áldását Neked:

Eszti :)

________________________________________________________



2019. április 22., hétfő

Csendes kis húsvétunk



Semmi zajongás. Semmi szertartásos forma. Semmi pogányság, de semmi teátrális krisztusozás. Semmi sem volt idén. Semmi sincs idén. Csak mi, mint család, meg a hitünk. Így pőrén...

Tojások, nyulak, húsvétmintás dekoráció, locsolkodás és ajándékok nélkül telt az ünnepünk. Nem is ünnep volt, inkább csak egy nagyon szerény, de annál belsőségesebb megemlékezés Arról, Akitől az életünket kaptuk. Aki a mi váltságunk és a hitünk hőse.

Ő megérdemli, hogy mindenféle kenetesség nélkül, mindenféle zajos külsőség nélkül jöjjünk Hozzá ma. Megérdemli, hogy a szívünk egyszerűségében és a legszűkebb körben emlékezzünk Róla. Meg arról, amit értünk szeretetből tett.

Persze, lehet külsőségekkel is őszintén ünnepelni, csak én úgy látom, az mindig valamivel nehezebb. Mert a bejáratott utak akkor is viszik az embert, ha a szíve nem ott van.

Nekünk nagyon jó volt így emlékezni Őrá. Méltónak éreztem az áldozatához és kellően önazonosnak, hogy mindannyian jól érezzük benne magunkat. Nem volt formába öntve és ezért nem a forma volt ott, ahol nekünk kellett volna lennünk, hanem mi voltunk ott az egyszerű hálánkkal. Hisszük, hogy ez az egyszerűség kedves volt Neki, ennyi pedig nekünk pont elég is. A legjobb húsvétunk volt eddig.


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése