Isten hozott a fedélzeten!


Nagyon örülök, hogy idetaláltál. Szeretettel ajánlom ezt az oldalt:
olvass, írd meg a véleményedet, mazsolázz kedvedre az itt olvasható tartalmakból.

Ha személyes kérdésed van, akkor küldj egy e-mail-t:
címemet az oldalsávban megtalálod.

Hasznos időtöltést és Isten áldását Neked:

Eszti :)

________________________________________________________



2009. június 2., kedd

Józan Ész elment...





A Józan Ész halálára

(nyugodjék békében)


Ma, egy szeretett barátunk halálát siratjuk: a Józan Észét, aki sok éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.

Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint "dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett" és "mindennap kell olvasni egy keveset"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, ki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint "az élet nem mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás".

Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülői stratégiák ("nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál") szerint élt.

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentések egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, vagy a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.

Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.



Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, ugyanakkor tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diáklány teherbe esett, pláne ha abortuszt akart csináltatni.



Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetség tárgyává vált, némely "egyház" üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.

Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá.

Józan Ész halálát megelőzte szüleié: az Igazságé és a Bizalomé, a feleségéé: a Bölcsességé, a lányaiké: a Felelősségé és a Törvényességé, a fiuké: az Ésszerűségé.

Túlélik szörnyű mostohatestvérei: Hívják ide az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele, és A társadalom áldozata vagyok.

Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen fogták fel, hogy elment.
Ha még emlékszel rá, add tovább ezeket a gondolatokat.

Ellenkező esetben csatlakozz a többséghez,- ne tegyél semmit.




7 megjegyzés:

  1. Úgy érted,hogy kitehetem a blogomra a fenti sorokat?
    Amúgy minden sorával egyet értek!!

    VálaszTörlés
  2. Igen, Cicó, kiteheted. Ezt kivételesen nem én írtam. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, hogy a keresőmotorok (pl. Google) számára látható-e a blogod, vagy úgy állítottad be, hogy nem látható. Hogyha látható, tehát keresésre megtalálható, akkor ha átveszed a cikket, tegyél egy rámmutató linket a bejegyzésedbe.

    Ez nem miattam fontos, hanem miattad, mert ha ugyanazt a cikket változtatás és hivatkozás nélkül közzéteszed, az 'duplikált tartalomnak' számít a keresőmotorok számára (vagyis úgy értelmezik, hogy lopott tartalmat tettél föl a lapodra). Duplikált tartalomért a keresőmotorok azzal büntetnek, hogy eltüntetik a blogodat a keresőkből. Ezt úgy teszik, hogy hirtelen nagyon nagyon hátra sorolnak, így még direkt keresésre sem fognak megtalálni (csak pl. a 10. oldalon).

    Remélem érthető volt, amit leírtam (ha már tudtad ezt, akkor bocsi). Szóval hivatkozz egy linkkel rám, hogy ne szívasson meg téged a Google.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az infót!
    Természetesen kiirtam volna a linkedet,mert igy tisztességes!
    Utálom azokat a blogokat,ahol nagy "okosságokat" irnak és a végén ugyanazt megtalálom egy "hivatalos" lapon :( pl.babaszoba.hu és hasonlók

    VálaszTörlés
  5. Igen, az emberek szeretik osztani az észt- és ha nem megy saját kútfőből, akkor bezsebelik a dicséretet mások gondolatai után... Bűnös emberek vagyunk. :(

    Egyébként nagyon szívesen.:)

    VálaszTörlés
  6. Amúgy a harmadik blogod saját napló,tehát titkos,vagy lehet rá meghivót kérni??

    VálaszTörlés
  7. Cicolány, a harmadik az egy szervezőblog akar lenni. Az hívta életre, hogy iszonyatos mennyiségű linkem van, olyan jófajta oldalakról, amik érdemesek elolvasásra.

    Gyakorlatilag annyi gyűlt össze, hogy már nem is látom át, csak mindig elmentettem őket, aztán ott is maradtak, elolvasatlanul. Hogy végre profitálhassak is belőlük, szerveznem, és ütemeznem kell az elolvasásukat, hasznosításukat. Aztán, ami tényleg bevált, azt közkinccsé is teszem majd. Erre találtam ki ezt a zárt blogot.

    Terveim szerint ide fogom még áttenni a Matrózképző linkjeinek nagyobb részét is. Itt szeretném ütemezni az olvasnivalóimat, vásárolnivalóimat, tanulnivalóimat és a gyerekekkel kapcsolatos otthonoktatós részletek is ott kapnának helyet. Már működik egyébként, de kevés rajta a tartalom, mert kevés időm van rá.

    Meg a személyes gondolataim vannak benne, amit magamnak összeszedek erről-arról. Szóval ez nem is igazi blog, hanem amolyan önblog, olyasmi, mint egy szervezőnapló. Ezért tettem zárttá. Nem lehet hozzá meghívót kérni. :)

    Ha beválik nekem ez a fajta szervezés, akkor fogok róla blogolni egyet.

    Bocsánat, kicsit bőbeszédűre sikerült ez a válasz.:(

    VálaszTörlés