Isten hozott a fedélzeten!


Nagyon örülök, hogy idetaláltál. Szeretettel ajánlom ezt az oldalt:
olvass, írd meg a véleményedet, mazsolázz kedvedre az itt olvasható tartalmakból.

Ha személyes kérdésed van, akkor küldj egy e-mail-t:
címemet az oldalsávban megtalálod.

Hasznos időtöltést és Isten áldását Neked:

Eszti :)

________________________________________________________



2009. június 25., csütörtök

Paranormális jelenségek




Sokk. A hatása alatt vagyok annak a filmnek, amit tegnap éjjel néztünk meg felnőtt családi körben. Ezt muszáj megnézned. Ha keresztény vagy, akkor azért. Ha meg nem vagy az, akkor azért.

A paranormális jelenségeket boncolgatja. Nem tudom, hogy hiszel-e ilyesmiben, de nagyon örültem annak, hogy a film nem próbálta meg szemfényvesztésnek és kitalációnak beállítani az összes létező jelenséget. Nyilván vannak, akik tényleg csak kitaláltak egy sztorit, mert meglódult a fantáziájuk, de a film rávilágít egy nagyon elgondolkodtató összefüggésre a paranormális, az okkult, a new age-es tevékenységek és a gonosz angyalok, vagy démonok megtévesztő munkája között. Az előbbiek egy része tehát emberek által átélt valóságos elmebeli utazás és életszerű tapasztalás, de nem az istenséggel vagy földönkívüliekkel, hanem démonokkal.

Ez egy nagyon húzós téma. Bárcsak mindannyian megértenénk egy keveset Isten irántunk való nagy nagy szeretetéből, hiszen egyedül az igazság tehet szabaddá és őrizhet meg a megcsalattatástól. Az igazság pedig nem odaát van, hanem ideát.

Mert úgy szerette Isten e világot,
hogy az ő egyszülött Fiát adta,
hogy valaki hiszen őbenne,
el ne vesszen, hanem
hanem örök élete legyen.

Mert nem azért küldte Isten
az ő Fiát a világra, hogy
kárhoztassa a világot, hanem
hogy megtartassék a világ általa.

Aki hisz őbenne, el nem kárhozik;
aki pedig nem hisz, immár elkárhozott,
mivelhogy nem hitt
az Isten egyszülött Fiának nevében.

(János evangéliuma 3:16-18)

Az igazság az, hogy Jézus Krisztus valóságos személy, aki ma is várja, hogy pozicionáld magad Vele kapcsolatban: vele vagy vagy ellene?






A filmet gondolatébresztőnek szánom. Beszélgessünk róla. Hiszel az UFÓ-kban, paranormális jelenségekben? Miben hiszel? Vajon megtart téged, amit hiszel? És mi van akkor, ha mégis igaz minden szó, ami a Bibliában meg van írva? Mire számítasz: mi lesz akkor veled? Mit gondolsz a világ végéről? A film magyar feliratos, 1,5 órás.

6 megjegyzés:

  1. Megnéztem.
    Hát, elég fura poén az elragadtatásos...
    Meg a megtérést is elég olcsón adja. Nincs jele bűnbánatnak, csak egy döntéshozatal.
    Mit gondolsz?

    pepita

    VálaszTörlés
  2. Igazad van. De a poén jól sült el végül... :)

    A megtérést mi is szóvá tettük a férjemmel. Arra jutottunk, hogy valószínűleg ha hosszabb lett volna a jelenet, az már túl vontatottá tette volna a filmet. Az evangélium több vonalon is elhangzik, tehát valószínűleg ezen a részen kanyarintottak egyet a producerek. Meg nem elképzelhetetlen, hogy valaki így jusson hitre, a bűnrendezés úgyis egy hosszabb folyamat...

    Ezek ellenére nekem nagyon tetszik a film.:)

    VálaszTörlés
  3. Köszi a filmet, nekem is tetszett.

    VálaszTörlés
  4. Hát, gondoltam rá, hogy linkelem egy ufokban hívő ismerősömnek, de a kénes szag, meg egyéb apróságok visszatartanak ettől. Hívő szemmel nézni egészen más, így sok a meggyőző érv.
    köszi, hogy megnézhettem!

    pepita

    VálaszTörlés
  5. Betti, nagyon szívesen! :)

    Pepita, szerintem jó ötlet lenne az 'ufó-hívő' ismerősöddel együtt megnézni a filmet, ha van erre lehetőséged. Vagy akár belinkelni neki a filmet. A nem-hívők a kénes szagon, meg ilyen apró részleteken nem akadnak fönn, hiszen megannyi olyan filmet megnéznek, amellyel nem tudnak 100%-ban egyetérteni. Ráadásul, nem is kell, hogy mindennel egyetértsen, elég, ha elgondolkoztatja. És ez a film nagyon jó alap lehet egy mély beszélgetésre az ufókról meg a hitről, gondolatébresztőnek tökéletes. :)

    VálaszTörlés