Isten hozott a fedélzeten!


Nagyon örülök, hogy idetaláltál. Szeretettel ajánlom ezt az oldalt:
olvass, írd meg a véleményedet, mazsolázz kedvedre az itt olvasható tartalmakból.

Ha személyes kérdésed van, akkor küldj egy e-mail-t:
címemet az oldalsávban megtalálod.

Hasznos időtöltést és Isten áldását Neked:

Eszti :)

________________________________________________________



2010. május 16., vasárnap

Az otthonoktató konfiról




Szombaton lezajlott az 'Istennel, otthon!' otthonoktató konfi- az alkalom, amit már vártunk, amire készültünk. Nagyon jó kis nap volt: nagy hála van bennem, hogy az áldásait nem tartotta vissza tőlünk az Úr!

Nem kísérlem meg összefoglalni azt a sokféle behatást, információt, élményt, ami a hétvége kapcsán kavarog most bennem: azt hiszem lassan fog leülepedni, és rendszereződni. Mindenesetre az egész nappal kapcsolatban valami újfajta jóérzés van bennem, valami, amit konkrétan nem tudok megmagyarázni, leírni is csak így röviden, hogy: Jó volt. Mikor megyünk vissza??

Szeretném, ha hamar lenne folytatás: olyan jó lenne még több időt eltölteni, beszélgetve azokkal, akikhez ott a konfin közel kerültem, meg azokkal, akikkel még nem, meg azokkal, akikkel már eleve közel voltam. És nagyon érdekes-furcsa volt élőben összefutni sokakkal, akik eddig egy név, egy komment, egy email voltak 'csak' az életemben. Persze nem 'csak'.

De azért ez nekem nagyon újfajta érzés. Ami pedig a lényeg az egészből: nagyon pozitív az élmény, és hálás vagyok az Úrnak, hogy nem hagyott el. Örülök mindenkinek, aki részt vett, meg azoknak is, akik szerettek volna, de nem tudtak. Lesz még folytatás... :)

A konfi számokban:

közel 50 felnőtt
közel 40 gyerek
3 előadó

És még...
sok-sok kérdés, velős tanítások, nagy beszélgetések, közös fotó.

És mindez képekben:





A konfin készült felvételek hamarosan elérhetők!

13 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálom, hogy mi nem tudtunk elmenni, talán majd jövőre....:)

    VálaszTörlés
  2. köszi szépen, hogy megszerveztétek! igen hasznos volt!
    várjuk a következőt :)

    pepita

    VálaszTörlés
  3. Mi is örülünk, hogy ott lehettünk.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon építő nap volt! A szervezés, a program, a hely is nagyon színvonalas volt. Köszönet érte nektek is, és az Úrnak is!
    HajniM

    VálaszTörlés
  5. Mi is jól éreztük magunkat, örülünk, hogy ott lehettünk... Nagyon sok minden kavarog a fejünkben azóta is.. na majd írok róla!

    VálaszTörlés
  6. Bocsi, hogy tudatlan vagyok, de mi az a konfi? Csilla

    VálaszTörlés
  7. Bocsi, Csilla, hogy nem volt egyértelmű, amit írtam. A 'konfi' konferenciát jelent. Ez a mostani egy egynapos alkalom volt: előadásokat hallgattunk otthonoktatás témában, volt éneklés, meg ebéd, meg szünetek. Hát, kábé ennyi.

    git, HajniM, pepita, Betti- köszönöm a visszajelzést, számít nekünk. És dicsőség az Úrnak, hogy jó élményeket szereztetek. (git, várom, hogy írj róla...:D)

    Eszter, Dalma, remélem legközelebb ti is el tudtok jönni. Addig is hamarosan elkészül a felvétel, lehet majd nézni/hallgatni.

    VálaszTörlés
  8. Azt szeretném kérdezni, hogy mi, akik nem voltunk ott, nem tudtunk elmenni, hogyan tudhatnánk meg többet? Sok segítséget jelentene nekem is és néhány ismerősömnek, akiket nagyon foglalkoztat ez a téma és a gyermekeik sorsa. Gondolok hanganyagra, írott dokumentumra, ilyesmire.
    Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  9. Videó-felvétel készült a konferenciáról. Ennek a megszerkesztése folyik most. Hangfelvétel és videó-felvétel formájában lesz majd elérhető, nemsokára. Fogom itt a blogon is hirdetni, ha elkészül.

    Ha viszont már komolyan gondolkoztok az otthonoktatásban, mint lehetőségben, akkor írj egy mailt: mert van egy oo-lista, amin keresztül megy minden infó, ami konfival, egyebekkel kapcsolatos. :) Egyelőre egyirányú a kommunikáció, de ez hamarosan meg fog változni. :)

    Ha nem szeretnél ilyesmit, akkor elegendő, ha időnként ránézel a blogra.:)

    VálaszTörlés
  10. Ó, nincs itt a videó:-( Valahol még megnézhető?
    Szerveztek idén is konfit?
    Magamat nem nevezhetném ugyan oo-nak, mer Karina ovis, megy ősszel suliba, de sokat tanulunk itthon vele is, meg már főleg Barnival, aki itthon van velem. Tehát az is kérdésem, mennyire szigorúan csak otthonoktatóknak van ez...

    VálaszTörlés
  11. Lilla, a videót sajnos le kellett szednünk, már nem található meg. Sajnálom.

    Az idei konfival kapcsolatban még nincsenek konkrétumok (csak a fejemben). Ha olvasod a blogot, tudni fogsz róla, amikor lesz. Köszi az érdeklődést, jól esik.:)

    VálaszTörlés
  12. Kimaradt egy válasz...:)

    A konfit keresztyén otthonoktatóknak és otthonoktatáson gondolkozóknak szerveztük. Ha te nem szeretnél otthonoktató lenni, ill., ha nem vagy hívő, akkor számodra a konfi nem hordoz akkora értéket, hogy érdemes legyen időt és anyagiakat szánnod rá.

    Ha érdekel az otthonoktatás, mint életstílus, akkor érdemesebb lenne kapcsolatba kerülni egy otthonoktató családdal: szerintem bármelyikünk szívesen válaszol a kérdéseidre. A konfi inkább azoknak szól, azok profitálnak a legtöbbet belőle, akik már elköteleződtek, vagy komolyan gondolkoznak azon, hogy otthonoktatók lesznek. Meg persze azok, akik már otthonoktatók.

    (A konfin elhangzott előadásokról videó-, és hangfelvétel is készült, ami elérhető. Bővebb infóért írj e-mailt.)

    VálaszTörlés