Isten hozott a fedélzeten!


Nagyon örülök, hogy idetaláltál. Szeretettel ajánlom ezt az oldalt:
olvass, írd meg a véleményedet, mazsolázz kedvedre az itt olvasható tartalmakból.

Ha személyes kérdésed van, akkor küldj egy e-mail-t:
címemet az oldalsávban megtalálod.

Hasznos időtöltést és Isten áldását Neked:

Eszti :)

________________________________________________________



2009. április 1., szerda

Tudom, mit gondolsz... :D




Tegnap lezárult a 3 közvélemény-kutató kérdés szavazási lehetősége. Érdekes fejlemények születtek. Meg is osztom sorjában...

17 szavazóból 13-nak, vagyis több, mit 70%-nak nagyon tetszik a blog, 4 szavazót pedig érdekelnek a témák.

Elég megdöbbentő volt, hogy 11 a 17 szavazó közül játszik a gondolattal, hogy otthonoktassa a gyermekét, amikor az iskoláskorba lép- ez a szavazók több, mint 60%-a! Ami szintén meglepett, az a 4 gyakorló otthonoktató. Nem tudom, hogy kik ők, de szívesen megismerném mind a négyüket! Ez persze a 11 otthonoktatást fontolgató szavazóra is vonatkozik. :)

Kedvenc témáitok, amikről szívesen olvastok: az anyaság és az otthonoktatás 16-16 szavazattal, ami több, mint 60 százalékot jelent. Mögötte egy-egy szavazattal lemaradva a gyereknevelés, és a keresztény élettel kapcsolatos témák. Ami még említésre méltó, az a fiúk nevelése 11, valamint a különböző ajánlók 9 szavazattal. Egyébként ez nekem azért is volt tanulságos, mert talán többen tudjátok, hogy két blogot futtatok. Munkamegosztás okán lett kettő. Ezen a mostani Fiúk a hajóban blogon a keresztény témákról, az otthonoktatás általánosabb témáiról és a gyereknevelés néhány aspektusáról szeretnék blogolni- ez leginkább amolyan 'mivanafejemben' blog. A Matrózképzőn, pedig a gyakorlati otthonoktatós bejegyzések, családunkkal és a gyerekeinkkel kapcsolatos, személyesebb bejegyzések, gyakorlati gyerekneveléssel kapcsolatos kérdésekről szóló bejegyzések kapnak helyt- amolyan 'miketcsinálunkmi' blog. Tehát mindennek megvan a helye, de nem akartam mindezt egy blogba sűríteni... :)

A továbbiakkal kapcsolatban megjegyezném, hogy nemsokára új közvélemény-kutató kérdéseket fogok föltenni ide az oldalra, de addig is, ha valaki nagyon szeretne szavazni, megteheti a Matrózképzőn, ahol több kérdés közül válogathat. :)


8 megjegyzés:

  1. én voltam az egyik, aki gyakorló otthonoktatónak nevezte a családját:
    pepita

    már csak hármat kell találnod :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi a leleplet, pepita. :) Remélem, hogy a másik 3 is kiderül. :)

    VálaszTörlés
  3. Eszti, én is az egyik gondolkodó vagyok! :) Ja, és a kis lélektani szösszeneteid kinyomtatva lógnak a vécénk ajtaján (bocs, de ott látom a leggyakrabban és szépen a fejembe mennek, szóval előkelő hely), egy nap legalább 10-szer átolvasom őket!

    VálaszTörlés
  4. Hát ez nagyon tetszik, jólesik, liv, köszönöm, hogy leírtad. :) És bár nem írtam, de érdekel a 11, jobban mondva 10 gondolkodó személye is.

    Köszi, ha fölfeditek magatokat.;)

    VálaszTörlés
  5. Hát én vagyok a másik gondolkodó személy aki még nem teljesen otthonoktató, mert még csak ovis korúak a gyerekek és mivel mi még nem döntöttünk ebben, hogyan lesz a továbbiakban. Ezért is jóól átrágom magam az otthonoktatós témáidon....

    VálaszTörlés
  6. Szia Eszti!
    Én nem is tudtam róla, hogy lehet Magyarországon itthon oktatni. Pedig mindig errl álmodoztam, csak azt hittem, lüke vagyok. Hogy leeht elindulni ezen az úton? Nekemmost elsős a legkisebbem, szóval túl sok időm nincs gondolkozni ezen.
    Annyira jó a blogod! Örülök, hogy Rátok találtam!

    VálaszTörlés
  7. Virág, köszönöm, amit írtál, örülök, hogy tetszik a blogom.:) Lehet Mo.-on otthonoktatni, sőt vagyunk páran, akik már komolyan döntöttek is emellett az oktatási forma mellett, és vannak, akik már több éve gyakorolják is... (Bővebbet emailben írtam.)

    VálaszTörlés
  8. git, köszi, hogy jeleztél. Szerintem mind így kezdjük az oo-t: átRÁGÁSSAL...:)

    Örülök, hogy itt vagy.:D

    VálaszTörlés