Isten hozott a fedélzeten!


Nagyon örülök, hogy idetaláltál. Szeretettel ajánlom ezt az oldalt:
olvass, írd meg a véleményedet, mazsolázz kedvedre az itt olvasható tartalmakból.

Ha személyes kérdésed van, akkor küldj egy e-mail-t:
címemet az oldalsávban megtalálod.

Hasznos időtöltést és Isten áldását Neked:

Eszti :)

________________________________________________________



2014. március 2., vasárnap

Mi a helyzet a földönkívüliekkel?





Az ember nehezen érti meg a teremtett világban elfoglalt helyét. Olykor megalázó lehet belátni, mennyit nem tudunk, nem látunk át és mennyire sok dolgot nem vagyunk képesek sem megérteni, sem megmagyarázni. Még csak nem is a távoli világűrre gondolok, hanem a saját Földünkre, a hegyek magasára, az óceánok mélyére, az állatvilág testi felépítésére és viselkedésére, meg a saját testünkre és viselkedésünkre.

Saját kicsiségünk még szembeötlőbb akkor, amikor azokat a megmagyarázhatatlanul készített, de kétségtelenül valakik által alkotott természeti 'formákat', építményeket és használati tárgyakat szemléljük, amelyek már régóta ott vannak egyes tájakon. Nem értjük, hogy kerültek oda, sem azt, hogy mi módon készültek el, de annyit meg tudunk állapítani, hogy hihetetlen precizitás és általunk ismeretlen technológia áll a háttérben. Van olyan, akit rabul ejt a téma, és beleásva magát ráébred, hogy a földönkívüli életformák létezése valóság. Innen már nem sok kell ahhoz, hogy belebotoljon űrlényekkel való személyes találkozások beszámolóiba vagy találkozzon olyanokkal, akik átéltek hasonlót.

A keresztények jobbára zavarba ejtőnek találják az UFO-jelenségekről szóló híradásokat. Mert mit is kezdjünk velük? A Bibliát olvasva az embernek nem tűnhet úgy, hogy sokféle világok léteznek. A teremtés és az evangéliumok beszámolójába sem lehet beleszuszakolni a földönkívülieket. Egyszerűen, mintha harcban állnának Istennel, Jézus Krisztussal és a Biblia világképével.

Mégis, az elmúlt 20 évben örökzöld témának számít ez. Rengeteg néznivaló van ebben a témában, melyekben a szereplők egy ponton rendre eljutnak arra a traumatikus felismerésre, hogy földönkívüliek márpedig léteznek. Erre akarnak minket kondicionálni, hogy ezt higgyük. És őszintén - nem nehéz elhinni, amikor a filmek mellett időről időre szárnyra kelnek valósnak tűnő híradások is személyes átélésekről, hátborzongató elrablásokról, nehezen magyarázható fényjelenségekről, gabonakörökről. Még, ha egy részük szándékos becsapás is, valahogy nehezünkre esik mindegyiket csalásnak, hazugságnak vagy ízetlen tréfának tekinteni.

Akkor most valóság vagy nem? Léteznek földönkívüliek vagy nem? Ha nem, akkor hogyan magyarázhatók a róluk szóló grafikus beszámolók? Ha igen, akkor kik ezek a lények és mit akarnak tőlünk? Nemrég belefutottam egy nagyon jó előadásba a témában. Másfél órás. Szeretettel ajánlom esti film helyett - elsősorban felnőtteknek.




   

10 megjegyzés:

  1. Isten Fia nevét nem tudjuk:
    Jel 19:12 És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az Ő NEVE fel vala írva, AMIT SENKI NEM TUD, CSAK Ő MAGA

    Tehát senki nem tudja az igazi nevét!

    Jesus=Iesous(kiejtve heysus) ez héberül semmit nem jelent, viszont görögül=Hail Zeus, vagyis éljen Zeusz/éljen sátán.

    részletesebben:
    http://www.hiddenbible.com/jesuszeus/jesuszeus.html

    Ezek után onnantól, hogy Jézus nevében elűzték az ufókat, démonokat valami nem kóser...

    Nekem egyre gyanúsabb az egész.
    Mert ez a "jézus nevében" dolog, ez varázslás, már ahogy csinálják ma sok gyülekezetben, főleg olyanok akik engedetlenségben élnek.

    Tudom így elsőre meredeken hangzik, megpróbálom elmagyarázni.

    Szerintem ez a vidi is csak egy rejtett (okkult) megtévesztés, nagyon kifinomult, mert ugye a keresztények 99%-a kész tényként kezeli, hogy "Jézus nevében távozz tőle" stb.
    ez működik.

    Ha valaki nem úgy él, ahogy azt Isten javasolja, engedelmességben Krisztus beszédének, akkor teljesen feleslegesen vagdalózik ezzel a "jézus nevében" szavakkal,
    ez már így csak varázslás és Isten előtt utálatos.

    Ufók nyilvánvalóan nincsenek, vagy ha van is Isten nem akarja, hogy tudjunk róluk, írásban nincs erről semmi.
    A hatalmas univerzum, bolygók stb, ez mind csak Isten nagyságáról, dicsőségéről szól, meg arról, hogy nem érdemes vele ujjat húzni :)
    Amiket látunk ufókat stb, azokat a háttér hatalmi erők csinálják, sokkal fejlettebb a technika ma, mint amit látunk, tudunk, másrészt meg sátán angyalai szórakoznak
    az emberekkel, azokkal akik erre vágynak, mert Isten ekkor nem tud mást mondani, mint hogy
    " hátha neked ez kell, akkor átadlak annak, aki ezt megadja neked, tessék, jó tévelygést"

    Szóval ebben a vidiben az igazat kimondják, hogy nincsenek ufók, de közben belekeverik ezt a Jézus nevében dolgot, ami biztos hogy
    nem működik, főleg olyan embereknél, akik nem is ismerik Istent, úgymond hitetlenek voltak akkor amikor történt az esemény.
    Vagyis ezzel is növelik az emberekben az okkultizmusra való hajlamot, késztetik őket arra, hogy nyugodtan mondogassátok, bármikor hogy "jézus nevében"
    Ezzel az egésszel valójában Isten elleni engedetlenségbe viszik az embereket.

    Még valami, ez így elsőre durvának fog hangzani.
    A giga-mega szektákban, ahol megy a démonűzés, meg a hányós,rázkódós,őrjöngős betöltekezés stb, ott a Jézus nevében azért működik, mert valójában
    ilyenkor a fenti jelentés tartalmat mondják ki az emberek, HeilZeus=éljen Zeusz/éljen sátán és ilyenkor úgymond sátán parancsol a bukott angyalainak,
    hogy na most akkor hagyjátok békén azt a "megszállott" embert és máris látszólag megtörtént a "Jézus nevében" való gyógyítás, űzés stb.
    Óriási hitetés ez és becsapás.

    Remélem sikerült érthetően leírnom :)

    Békesség mindenkinek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lényegében egyetértek azzal, amit írsz. Azzal nem, hogy a Megváltó nevét senki sem tudja. Hiszen az Ő nevében űztek ördögöket és gyógyítottak betegeket a tanítványai. A nevét tehát tudniuk kellett. Lehet, hogy nem Jézus a neve - el tudom képzelni ezt is - de akkor is tudniuk kellett a nevét.

      Érdekes egyébként az érvelés, amit írtál, lehetne meggyőző is, de nekem a hivatkozott oldal eléggé manipulatívnak tűnik. Többször (sokszor!) említi ugyanazokat a hivatkozásokat, és átfrazeálva bár, de lényegében ugyanazt mondja több bekezdésen át. Nem mondom, hogy nem lehet úgy, ahogyan állítja, de a módszer, ahogyan ezt sujkolja, nem szimpatikus.

      Viszont én is úgy látom, hogy a karizmatikus démonűzés gyakorlata gyakrabban varázslás, mint nem, sajnos. Amikor hívőkből űznek, akkor meg nagyon veszélyes játékot játszanak, mivel ez a tevékenység minden bibliai alapot nélkülöz. Azonban én nem mondanám emiatt, hogy azok, akik földönkívüli lényként megjelenő démonokkal találkoztak, mind félre lettek vezetve, amikor eltávozott tőlük az a jelenés állítólag Jézus nevére. Valóban nem ér semmit a Névre való hivatkozás, ha nincs mögötte hit, de én az Ige alapján úgy látom, hogy a Megváltó nevében hatalom van, ha az ember valóban az Úr tanítványa.

      A MiAtyánkozás, Üdözlényezés szerintem gáz volt, félrevitte az egészet, de ezt leszámítva nekem úgy tűnt, hogy azok szabadultak meg a démoni jelenléttől, akik előbb megtértek. Én a videó alapján nem tudom megállapítani, hogy azok az emberek valóban újjászülettek-e vagy sem. Lehet, hogy van, amelyikük nem - abban az esetben ugyanaz történt velük, mint amikor látszólag hívőkből űznek démonokat. Vagyis van egyfajta tapasztalat, de az az Ige alapján nem áll meg, tehát a tapasztalat egy megtévesztés része. Én így látom. Mindenesetre köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet arra, hogy bizonyos kérdéseket felvethetnek a videóban elhangzó bizonyságok.

      Törlés
  2. Isten Fia, Megváltó, Szabadító, Főpapunk stb, ezeken szoktuk mi szólítani és kérni az Atyát, a Fia nevében stb.

    ez az ige elég egyértelmű pedig:
    Jel 19:12 És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az Ő NEVE fel vala írva, AMIT SENKI NEM TUD, CSAK Ő MAGA

    Isten a nevét és a Fia nevét nem adja oda az embereknek, mert azonnal vissza élnének vele, ezért csak a tulajdonságai, jellemzői alapján lehet őket megszólítani, mint mennyei Atyánk,Teremtőnk stb.
    Amíg a földön volt, nyilván volt vmi emberi neve, amit az apja adott neki, de annak semmi ereje nincs, ez ismét csak varázslás lenne, ebben egyetértünk. :)
    El tudom képzelni, hogy a tanítványok Krisztus/Megváltó/Isten Fia stb / nevében merítettek, gyógyítottak stb, Nem pedig Jézus nevet használták, amiből volt ott akkor több ezer, érted.
    Olyan gyakori név volt, mint ma a Géza.

    Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy sok a hamisítás, hozzátoldás, átírás, félrefordítás stb.az írásban.

    A meglátásunk szerint az a biztos, ha az elején leírtak alapján hívjuk őket, ez működik, megtapasztaljuk.

    Régen voltak akik írták nekünk, hogy úgy érzik nem hallgatja meg Isten őket, nem történik semmi, kiderült hogy "Izrael Istene" "názáreti JK" stb néven imádkoztak....változtattak rajta és persze emellé életmód változás is párosult és lám jöttek a bizonyságok stb.

    Remélem jól vagytok és növekedtek az igazságban és engedelmességben :)

    Z.

    VálaszTörlés
  3. még annyi, a link, forrás csak 1 a sok közül, nem néztem át teljesen, hirtelen ez jött fel :) de sokan mások is beszélnek erről, utuben is, biztos találsz, ha érdekel...
    lényeg viszont benne van ebben is azért:)

    JHVH/Yehova-ra is sokan azt mondják, hogy egy pogány isten nevéből fakad, a bible név is görög istennő byblos-ból jön stb :)
    Ezt még annyira nem vizsgáltuk meg, de nem csodálkoznék ha így lenne....

    VálaszTörlés
  4. Szerintem az univerzum hatalmas és fogalmunk sincs arról, hogy kik lakják. A Biblia nem tanítja földönkívüliek létezését, de nem is cáfolja azt. Tehát szerintem lehetnek földönkívüliek, de üdvösségünk szempontjából ez közömbös. Természettudományos tanítást nem ad a Szentírás, csak annyiban, amennyi üdvünkhöz kell. (Pl. a világot Isten teremtette...stb.) Ha vannak is földön kívüli civilizációk, akkor azok is Isten teremtményei. Többet nem nagyon tudhatunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem értek veled egyet. Bár az univerzum valóban hatalmas, tudhatunk többet annál, amit a szemünkkel megismerhetünk.

      A videóból egyértelműen kiderül, hogy kik ezek a földönkívüliek. Amit állítanak azoknak, akiknek megjelennek; amit tesznek azokkal, akiket elvisznek... a kép nem olyan árnyalt, hogy azt kellene feltételezni, hogy ezek a lények valamiféle békés teremtmények valahol, tőlünk messze.

      A Biblia valóban nem cáfolja a létezésüket, sőt, szót ejt földönkívüliekről, hiszen az ördög és a levegőég többi fejedelemsége az Ige szerint nem a földön él. Tehát van szó róluk, nem hallgat erről a témáról a Szentírás. Nem kell tehát feltételeznünk, hogy vannak - tudhatjuk, hogy vannak! Persze nem a szó eredeti értelme szerinti távoli civilizációk intelligens életformáiról van szó. Utóbbiakról viszont tudható, hogy nem léteznek.

      Sajnos a média-propaganda UFO-témában elültette a vágyat az emberekben más földöntúli civilizációk létezése után. És nem csak a 'világi' emberekben, hanem azokban a hívőkben is, akiket befolyásol a média, mivel túlzottan kiteszik magukat annak. Általánosságban elmondható, hogy kicsi lett ez a föld nekünk (nem azért, mert kicsi, hanem mert úgy gondoljuk, hogy az!) és emiatt nehéz is elfogadni, hogy a világon nincsenek másféle teremtett lények, csak az emberek, s rajtunk kívül csupán a mennyei teremtmények, illetve a bukott angyalok. Nem akarunk 'egyedül' lenni a világon, nem tetszik nekünk ez a gondolat.

      Törlés
    2. Ennek az egész kérdésnek (hogy léteznek-e mások kívülünk) ott van nagy jelentősége, amikor Jézus szavait olvassuk. Ő azt állítja, hogy senki sem mehet az Atyához, csakis Őáltala. Mi van akkor a földönkívüliekkel? Jézus 'csak' az emberekért jött és az univerzum távoli részein létező életformáknak más megváltójuk van? Ha így van, akkor Jézus nem mondott igazat, hiszen Ő Önmagáról, mint kizárólagos útról beszélt. Vagy nincsen szükségük ezeknek az űrlényeknek megváltásra, mivel bűntelenek? Akkor hogyan értelmezzük Pál apostol szavait, aki azt írta a Szentlélek ihletésére, hogy egy ember által jött a bűn a világba és a bűn által a halál? Itt a 'világ' szó csak a földre vonatkozik, mivel az egész világegyetem amúgy bűn-, és halál-mentes? Akkor a világ vége is csak a föld végét jelenti, az új ég és az új föld pedig csak ez emberekkel kapcsolatos? Utánunk minden más az univerzumban tovább fog létezni, az egyéb életformákkal együtt? Jézus eljövetele és az utolsó ítélet is csak az embereket érinti, a földönkívülieket nem, mivel ők más rendszerben élnek és rájuk más 'üdvtörténeti beosztás' vonatkozik?

      Nem állítom, hogy ilyeneket gondolsz, de azt mondom, hogy az, amit feltételezel, nagyon messzire vezet a Szentírástól, ezért nem lehet a helyes válasz a kérdésre. Túl sikamlós útra visz, ha azt feltételezzük, hogy - bár nem tudunk róluk semmit - talán mégis vannak 'más távoli civilizációk' is rajtunk kívül. Az előbbi kérdéseket előbb bizonyossággal meg kellene válaszolni az Ige alapján - máskülönben a gondolataink ellentmondásba keverednek a Bibliával, az meg eltávolít az igazságtól. Ezért gondolom úgy, hogy bár emberileg nem mondhatnánk bizonyosat, a bibliai kijelentésekre alapozva mégis megtehetjük. Kimondhatjuk, hogy léteznek ördögök és démonok, de más intelligens földöntúli életformák nem. A világgyetemben tehát magunk vagyunk, de mindez értünk van, hogy felnézve az égre dicsőíthessük Isten mindazért, amit számunkra megteremtett!

      Amúgy a hinduk is azt mondják, hogy több tanítómester van. Szerintük Jézus egy volt ezek közül és tulajdonképpen Ő kizárólag a saját tanítványai számára volt 'az út az igazság és az élet'. Más filozófiát vallóknak szerintük más tanítójuk (más megváltójuk?) van. Vagyis sok út vezet Istenhez és sokféle szellemi tanítón, tanításon keresztül közeledhetünk Őhozzá. Ha a földönkívüliek nem tartoznak a bibliai üdvtervbe, akkor azt kell gondolnunk, amit a hinduk is gondolnak: hogy egyes csoportoknak külön útjuk van az Atyához, nem Jézus az egyetlen. Ebben a kérdésben a hinduk bizonyosan tévednek. Ha mi Jézust Krisztust valljuk, akkor ne essünk ugyanabba a csapdába mint ők, a földönkívüliek miatt.

      Törlés
  5. mindig is voltak és lesznek földön kívüliek, a földön kívül élő életek...Isten országában a kerubok, angyalok, a Fia stb...és mi is azok leszünk nemsokára... :)))
    Logikátlan a más bolygón élő lények elgondolás, már csak a megváltásból kiindulva is.
    Isten hatalmas mivoltát mutatja a világegyetem, a felfoghatatlan távolságok stb, és egy örökké valóság lesz bejárni majd őket és megismerni Isten végtelen mélységeit, amit meg fog osztani mindenkivel, mert az Ő jósága és szeretete végtelen, határtalan....szóval nem fogunk unatkozni odafent, mi majdani földön kívüliek....
    addig meg úgy kell futnunk, hogy célba érjünk mindenképp,
    mert sokan vannak azok akik azt hiszik, hogy hivatalosak, hogy van meghívójuk Isten országába, de kevesen lesznek akik valóban be is jutnak oda...

    az Atyánk adjon mindenkinek erőt a bűnök elleni küzdelemben és az engedelmesség legnagyobb fokú elsajátításában, mert ez a legfontosabb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jók a meglátásaid, köszi, hogy megosztottad. Az utolsó mondatodat kívánom én is mindannyiunknak.

      Törlés