Isten hozott a fedélzeten!


Nagyon örülök, hogy idetaláltál. Szeretettel ajánlom ezt az oldalt:
olvass, írd meg a véleményedet, mazsolázz kedvedre az itt olvasható tartalmakból.

Ha személyes kérdésed van, akkor küldj egy e-mail-t:
címemet az oldalsávban megtalálod.

Hasznos időtöltést és Isten áldását Neked:

Eszti :)

________________________________________________________2011. július 14., csütörtök

10 év együtt...Ez a legjobb nap, mert ma házassági évfordulónk van! Nagyon szép volt ez a tíz év együtt, és nehéz is; de szebb volt, mint amennyire nehéz. Volt benne sírás is, meg nevetés is, és az egész úgy, ahogyan van, kegyelem, kegyelem volt. Jó visszagondolni arra, ahogyan Isten keze alatt összeformálódtunk, mint házastársak, mint bajtársak, és mint keresztények...

Biztos vagyok benne, hogy én változtam többet, mert volt miben változnom. Annyi, de annyi dolog történt- lehetne anekdotázni az ismerkedésünkről, a gyerekekről, a közös családi bizniszről, a kutyaszorítókról, emberi támadásokról és csalódásokról, amik még közelebb vittek egymáshoz és az Úrhoz, s közös családi mókákról is...

Annyi a szép emlék, és mégis olyan szempillantás alatt ment el ez az sok év. Vajon a következő tíz év is ilyen gyorsan elmegy majd??

Ma meghitten ünnepeltünk, ugyanis a Kedves tegnap este a gyülekezeti férfiakkal focizott: egy szerelésnél rosszul tette le a kezét, s emiatt jobb középső ujja hatalmasra dagadt, aminek következtében ma romantikus kettesben a kórházba buszoztunk röntgenre és vissza. Amúgy sem akartunk nagy évfordulós szervezkedést, mivel most nagyon nincsen rá anyagi keret, ráadásul az nem is a mi stílusunk, de azért erre nem számítottunk. Mindenesetre így is jól sikerült a napunk, mert együtt voltunk. (Ez egyébként abszolút jellemző ránk: annyi elég a boldogságunkhoz, ha ketten egy helyen vagyunk, hihi.)

Hogy a sztorinál maradjak, Mo.-on az ember hasonló helyzetben elrohan az SzTK-rendelésre vagy ügyeletre, s másfél óra múlva újra otthon van. De itt nem, nem: ez Anglia, mégpedig a főváros. Itt órákat vársz, aztán... hmmm, na, ez vicces volt. Szóval hossssszú várakozás után végre bekerültünk, röntgen. Az eredmény: "little fracture", vagyis kicsi törés, repedés. Nem csináltak vele semmit, kapott egy gumiharisnyát a két ujjára, és időpontot kellett egyeztetni a Fracture Clinic nevezetű intézményrészleg rendelésére, ami magyarul törésklinikát jelent. Ilyen nálunk azt hiszem, nincs. Szóval időpontot egyeztettünk, kapott is, két hét múlva. Értitek: el van repedve, de majd megnézik 2 hét múlva. Addigra össze is forr talán...

De, vissza a házassági évfordulóhoz. Gondoltam, szép lesz, ha a bevonulózenénkkel emlékezem itt a blogon- aztán megyek is. Nagyon hálás vagyok Istennek, hogy a férjem felesége lehetek. A többit, majd Neki, a nagy Ő-nek mondom el.:)

 Az esküvőnkre lefordítottuk ezt a számot
és papíron kiosztottuk az egybegyűlteknek,
hogy tudják, miről énekel Whitney.:)


Mindannyian helyet akarunk a világban,
Mind azt akarjuk, hogy meghallják a hangunkat,
Mindenki egy esélyt akar, hogy 'valaki' lehessen.
Mindnyájunknak vannak álmai, amelyeket álmodnunk kell,
De bármely elérhető csillagnál édesebb az,
Amikor eléred és megtalálod- amikor valakire rátalálsz.
E világ legértékesebb dolgát tartod a kezedben,
A legnagyobb ajándékot, amit e világ hozhat,
Mert amikor visszanézel, tudhatod, hogy szerettek téged.

Valaki szeretett téged
Valaki megérintett
Valaki tartott téged
Jelentettél valamit valakinek

Szerettél valakit
Megérintetted valakinek a szívét
És út közben visszanézhetsz
És elmondhatod
Hogy téged 'szerettek'
Igen, szerettek.

Lehetnek gyémántjaid,
Tiéd lehet a föld gazdagsága,
De szeretet nélkül igazából semmid sincs.
Mert amikor valakit érdekel, hogy élsz,
Amikor valaki rád bízza az életét:
Akkor tudhatod,
Hogy mindened megvan, ami kell.
E világ legértékesebb dolgát tartod a kezedben,
A legnagyobb ajándékot, amit e világ hozhat,
Mert amikor visszanézel, tudhatod, hogy szerettek téged.

Valaki szeretett téged
Valaki megérintett
Valaki tartott téged
Jelentettél valamit valakinek

Szerettél valakit
Megérintetted valakinek a szívét
És út közben visszanézhetsz
És elmondhatod
Hogy téged 'szerettek'
Igen, szerettek.

Oly sokféle utat választhatsz
De bármerre mész is, 
ne menj egyedül
Jó, ha tudod...

Valaki szeretett téged
Valaki megérintett
Valaki tartott téged
Jelentettél valamit valakinek

Szerettél valakit
Megérintetted valakinek a szívét
És út közben visszanézhetsz
És elmondhatod
Hogy téged 'szerettek'
Igen, szerettek.
 Mmm...
Jól csináltad, mert szerettek téged.

Úgyhogy ne felejtsd el elmondani
Annak a Különlegesnek,
hogy valaki őt is szereti...
Igen, szereti... szereti.

26 megjegyzés:

 1. A Jóisten áldása kísérjen Benneteket egy hosszú, közös életen át!
  Ölellek: Gabka

  VálaszTörlés
 2. nekünk is aznap volt a polgári, nahát :)

  VálaszTörlés
 3. Eszter, ez jó! Akkor nektek is áldott évfordulót.:)

  De hogyhogy nektek csak a polgári volt akkor? Másik napon volt az egyházi?

  VálaszTörlés
 4. Igen, mert két külön országban volt a rokonság miatt. Úgyhogy kétszer volt rajtam a menyasszonyi ruha :)

  VálaszTörlés
 5. De jó! A menyasszonyi ruhát én is szívesen felhúztam volna kétszer...:) És akkor ti 'hivatalosan' most melyik napon ünneplitek az évfordulót?:)

  VálaszTörlés
 6. Szívből gratulálok a családi ünnepetekhez. Isten áldása kísérje utatokat. Erika

  VálaszTörlés
 7. Eszti! Nincs semmi közöd Komlóhoz? Erika

  VálaszTörlés
 8. De, van. Onnan származom, és egész gyerekkoromban/fiatalkoromban ott éltem.:)

  VálaszTörlés
 9. Látod milyen kicsi a világ... én is. Jól ismerem édesanyádat, az öccse B. Attila pedig a csoporttársam volt a főiskolán. Még azt is tudom, melyik oviba jártál... Sőt... nagymamádat is ismertem, még pedagógus korából. Ez a házassági évfordulós kép lett nekem gyanús... Erika

  VálaszTörlés
 10. Eszti, jó volt olvasni soraidat. Áldásban legyen részetek a következő években is!

  VálaszTörlés
 11. Azta... Erika, tényleg kicsi, kicsi a világ! Nahát, nem is tudom hirtelen, hogy mit mondjak. Örülök!! Néha azt hiszi az ember, hogy a múltja végleg letűnt, hogy a régi nem jöhet vissza: erre valaki visszaköszön 'a múltból'. Valaki, akiről a személyes életemben nem volt tudomásom (kicsi voltam még akkoriban, vagy csak nem tudtam, hogy te vagy), valaki aki viszont a blogoszférából ismeretlen ismerősként nagyszerű együttgondolkozónak bizonyult. Fura érzés ez. Mindenesetre köszönöm, hogy felfedted magad.:)

  VálaszTörlés
 12. Virág, köszönöm szépen. Jól esett, amit írtál. Nektek is ezt kívánom szeretettel!

  VálaszTörlés
 13. Kívánom, hogy egyre jobban szeressétek egymást! Isten kegyelméből!

  pepita

  VálaszTörlés
 14. Pepita: köszönjük szépen ezt a szépet.

  VálaszTörlés
 15. Mi az egyházi esküvőt tartjuk, ünnepeljük, bár az volt később. Hivatalosan már házasok voltunk, de Isten előtt még nem, érdekes volt :)

  VálaszTörlés
 16. Elgondolkoztató ez tényleg... Nem tudom, Isten hogyan tekint az esküvőre. Mármint, hogy Ő kizárólag az egyházi után tekint-e férjnek és feleségnek minket, vagy már előbb is.

  De most, hogy gondolkozom, úgy hiszem, hogy az egyházi esküvő egy áldó alkalom. Isten, ha hivatalosan (vagyis törvény szerint) össze vagyunk házasodva, akkor házaspárnak tekint minket- függetlenül attól, hogy volt-e egyházi esküvőnk vagy nem.

  Ha csak az egyházi esküvő után tekintene ránk az Úr házaspárként, akkor mi van azokkal, akik nem hívőként házasodtak össze, ezért nem volt egyházi esküvőjük? (Vagy volt, de csak vallásos szokás szerint) Ha ők később megtérnek, akkor újra kell házasodniuk? Szerintem lehet nekik áldóalkalmat tartani, mert az maradt el- de ettől még Isten házaspároknak tartja őket.

  Lehet, hogy más aspektust is figyelembe kell venni- én most erre jutottam.:)

  VálaszTörlés
 17. Eszti! És mi van azokkal, akiknek csak egyházi esküvőjük volt? Erika

  VálaszTörlés
 18. Dicsőség az Úrnak! Nagy kegyelem ez a 10 év. Keveseknek sikerül.
  Mi majd csak 3 év múlva ünneplünk ilyen kereket.
  Nekünk is előbb volt a polgári 4-en voltunk ott össze vissza, nagyon bensőségesre sikeredett. Akkor menyasszonyi ruhám sem volt, de nem bánom. :))
  Isten áldjon benneteket!
  HajniM

  VálaszTörlés
 19. Erika, nehezen tudom elképzelni, hogy létezik ilyen Mo.-on. (de persze simán lehet, hogy csak én nem tudok ilyenről)

  A kérdésed megválaszolásához szerintem messzebbről kell közelíteni. A Biblia elismeri az államot, mint felsőbb hatalmat, amelynek polgáraiként annak engedelmességgel tartozunk. Úgy hiszem, hogy a hiteles hívő élethez az is hozzátartozik, hogy a világi törvényeket betartjuk. Persze csak akkor, ha a törvény nem mond ellent Isten Igéjének (szerintem ez nem fordul elő annyiszor, mint gondoljuk).

  Ma Mo.-on egy férfit és egy nőt nem tekintenek házaspárnak, ha nem voltak az anyakönyvvezetőnél és nem lettek ott hivatalosan házasfeleknek elismerve. Ha ez törvényileg így legális, akkor ehhez hívőként is így kell ragaszkodni szerintem.

  Ha egy pár esetében csak egyházi esküvő volt, az bennem komoly aggályokat vet fel. Pl. hogy milyen szándékból nem vállalták a anyakönyvvezető előtt is a döntésüket. Illetve, hogy melyik egyház fogadja el, hogy törvényes forma nélkül megáldja egy pár közös életét.

  Szerintem a 'csak' egyházi esküvő az szimplán együttélés. Törvényileg a két ember nem házas, hogyha nem vállalták egymást fel a törvény előtt, mint házasulni akarók. Szerintem egy egyháznak nem szabadna asszisztálnia az ilyenfajta együttéléshez.

  Mondjuk egy másik országban, ahol törvényileg elismert egy házasság kizárólag egyházi esküvő esetén is, természetesen más lenne a felállás. Abban az esetben elegendő lehet az egyházi, mert akkor az egyházi egyben a törvényesen elismert forma is.

  VálaszTörlés
 20. Hajni légy résen, mert hamar elmegy az a három év...:)

  Nagyon szép lehetett az esküvőtök szűk körben is! Nálunk a polgári nem volt belsőséges, mert sokan voltak, és ezért eléggé izgultam, meg el is érzékenyültem közben (mondjuk nem a tömeg miatt). Volt egy kis kavarás a gyűrűkkel is, és nem akart meggyulladni a közös gyertya sem.:) Ha kevesen vannak, akkor talán nem izgul annyira az ember lánya...:)

  Most, hogy az emlékeimben kutatok, nekünk is majdnem szűk körű lett, de aztán végül mégsem. Így is szép volt, de a bensőséges kicsi esküvőnek is megvan a feelingje.

  VálaszTörlés
 21. Nahát! Ti is már 1O éve? Hát az Úr adjon nektek kitartást a következőkhöz, és persze sok-sok szeretetet!

  Nekünk csak egyházi esküvőnk volt, persze itt engedélyezik, vagyis az is hivatalos! Örültem, hogy nem kell két helyre menni... A menyasszonyi ruhát viszont én is még sokszor felvettem volna :)
  Azzal szoktunk hülyéskedni, hogy olyan jó volt menyasszonynak lenni, hogy csináljunk megint egy esküvőt :D
  Git

  VálaszTörlés
 22. git, köszönjük szépen. Szóval ti is 10 évesek vagytok?:)

  A két helyre menésben (polgári+egyházi) volt azért jó is, mert egy amerikai Buick típusú (bérelt)járgánnyal kocsikáztunk keresztül a városon, ami nagyon jól esett.:)

  Ó, én is megismételném az esküvőt!:)

  VálaszTörlés
 23. Mi már 11 éve... de majdnem abban voltam, hogy még mindig 1O :D

  Ja, hát a furikázást mi is élveztük, igazi hintóval kocsikáztunk végig a falun és mindenki kijött megnézni a menyasszonyt az utcára...

  VálaszTörlés
 24. Hmmm, hintóval igazán szép lehetett!:)

  És egy évvel mögöttetek vagyunk évfordulós szempontból. Na, már ezt is tudom.:)

  VálaszTörlés