Isten hozott a fedélzeten!


Nagyon örülök, hogy idetaláltál. Szeretettel ajánlom ezt az oldalt:
olvass, írd meg a véleményedet, mazsolázz kedvedre az itt olvasható tartalmakból.

Ha személyes kérdésed van, akkor küldj egy e-mail-t:
címemet az oldalsávban megtalálod.

Hasznos időtöltést és Isten áldását Neked:

Eszti :)

________________________________________________________



2009. november 26., csütörtök

A háegyenegy ellenszere...




Nem rajongok a védő-oltásokért. És ahogy olvasok az egészségügy dolgairól, ez a meggyőződésem egyre csak erősödik (ennél jobban? hmm.). Mindenesetre ami nem kötelező oltás, arra biztosan nem tartunk igényt. Ide tartozik az az új életmentő csodaszer is, a H1N1 elleni, amivel "minden felelős ember beoltatja magát és a gyerekeit". Nem, nem. Az a felelős ember nem én vagyok. És vajon mi a bajom a védőoltásokkal úgy 'ánblokk'? Több okot is felsorakoztathatnék.

A legnyomósabb, hogy nincsen bizalmam az oltóanyagok gyártóihoz, és nem hiszek az egész "oltassuk be a babákat, akkor megmenekülünk a szörnyű vésztől" kampányszlogennek. Jól működő immunrendszert kaptunk, ami, ha békén hagyjuk és nem interferálunk vele, képes legyűrni a betegségek nagy részét. Szörnyű vész időnként így is, úgy is felüti a fejét még beoltott társadalmunkban is, azt pedig senki sem állíthatja bizonyosan, hogy oltás nélkül kipusztulna a magyar népesség legjava.


Úgy tudom, hogy más országokban alig oltatnak pici babákat és kisgyermekeket, csak nagyobbakat, szerintem ez is el kellene hogy gondolkodtasson minket. Az oltóanyag előállítása valakiket nagy bevételhez juttat, így tehát van alapja annak a feltevésnek, hogy anyagi érdekek is állhatnak az oltatás melletti kampányolás mögött.

A védőoltás valamitől véd, valaminek meg kiteszi az embert. Persze fontos, hogy melyik milyen arányban jellemző, de szerintem a védőoltásokkal kapcsolatban feltüntetett mellékhatásoknak általánosan túl kurta a listája. Szerintem üzleti érdekből elhallgatják a védőoltások bizonyos mellékhatásait. Köztudott dolog, hogy az oltatástól számított 2 héten túl jelentkező bármiféle szövődmény bejelentése után süket fülekre fog találni az ügy, még ha egyértelműen össze is lehet kapcsolni az oltással. Mert úgy gondolják, hogy ennyit megér a védelem, hogy a cél szentesíti az eszközt: a higanyt, meg a többi adalékanyagot el lehet hallgatni, a csecsemőkre és kisgyermekekre gyakorolt hatását meg figyelmen kívül lehet hagyni- úgyis csak elenyésző számú eset van. Ha pedig megnő a számuk, akkor majd megnehezítik az ügyek napvilágra kerülését a bürokrácia útvesztőivel... Ez engem valahogy Dr. Frankenstein torzszülöttjére emlékeztet. A cél nemes volt, és a lény
minden testrészét a legszebb hullákból válogatta a doktor, de mégis valami borzalom született belőle, minden jó szándéka ellenére is.


A második legnyomósabb ok, hogy az oltóanyaghoz szükséges vírus kitenyésztésének körülményei számomra... nos... bizarr... ez a legjobb szó rá. Persze, ne üljek fel mindenfélének, amit hallok, de azért józan paraszti ésszel is elgondolkoztató, hogy embereken használt oltóanyaghoz szükséges emberi vírustörzseket vajon milyen közegben állítanak elő? Vagyis mi a 'táptalaja' a vírusnak: emberi szövet? Ha az, akkor kinek a szövete? Halott emberé? Vagy halott állaté?
Bármelyik is a válasz, köszönöm, én nem szeretném ezt igénybe venni. Úgy segítünk élőkön, hogy közben tetemeket használunk fel. Szép. Persze tudom, hogy erről szól az orvostudomány, de azért a tanulás eszközeiként használni halottakat nálam más kategória, mint babáknak adott oltóanyag előállításához...

És egy ideje itt van ez a furcsán létrejött H1N1 vírus is. Sokat gondolkoztam rajta, és valamennyit olvastam is róla. Az a helyzet, hogy néha már magam sem tudom, hogy mitől tartsak jobban: egy világméretű járványtól, egy világméretű egészségügyi összeesküvéstől vagy azoktól a meggazdagodni vágyó emberektől, akik a hivatalokban a lapokat keverik! Nem szeretném, ha bárki meghalna vagy súlyosan megbetegedne a családunkban, mert elkap egy járványt- az tragikus lenne. Azt sem szeretném, ha bárki meghalna vagy maradandóan károsodna a családunkban, mert egy járvány elleni védőoltás mellékhatása hatni kezdett- azt hiszem, az még tragikusabb lenne.

EGYÁLTALÁN nem szeretnék elveszíteni egyetlen családtagot sem!! Pedig megy a riogatás, meg az ellenriogatás a H1N1-vakcina ügyében is. És az ember lánya néha csak kapkodja a fejét, hogy ki van kivel vagy mégsem. Nem tudom, hogy én vagyok-e az egyetlen, de néha igencsak frusztrál, hogy valamelyik tábor állandóan farkast kiabál. Akkor most ki a farkas vagy mi a farkas?? A betegség a szörnyeteg vagy a védőoltás? Mitől kell félnem? És egyáltalán, miért a félelem az eszköz, amit felhasználnak? Vajon az nem manipulálás, és a tények elferdítése, amikor egyirányú kampányolással a betegség minden lehetséges súlyos szövődményét felsorakoztatják, ugyanakkor az oltás mellékhatásai közül csak az enyhébbeket említik meg, mintegy mellékesen?


Más is észrevette, hogy minket magyarokat állandóan riogatnak? Ez vajon a mi hibánk vagy a riogatóké? Azt hiszem, hogy mi is hibásak vagyunk, mert immunisak lettünk mások szenvedésére, és gyakran már csak a sokkolásra vagyunk fogékonyak. Megmagyarázhatatlan vágyunk van hallani és látni a katasztrófát, a rossz híreket, a szenvedést: szeretünk erről beszélni és szörnyülködni. Természeti katasztrófák. Focimeccs, törött székek, törött lábak. Bankrablás. Etnikai indíttatású durvulások. Lövöldözős fröcsögős zombis véres háborús videójátékok. Ezekben persze nem mindenki leli kedvét, de nagyon sokan végignézik. És mi van a hétköznapibb dolgokkal? A horrorsztorikkal, amiket 'puszta jó szándéktól vezérelve' lelkesen továbbmesélünk szülésről, balesetről, veszélyekről? A bulvársajtó újságjai, amit hányan megvesznek valami újabb fejcsóválásra szomjazva. (Vajon a keresztények kivételek?) A balesetek helyszínei, ahol tolonganak a járókelők, mert mindenki látni akarja... nem is azt, hogy mi történt, hanem azt, hogy milyen állapotban vannak a résztvevők. Vajon képes lennél elfordítani a fejedet és oda sem pillantani a más szenvedésére, haláltusájára vagy akaratlanul is odatéved a szemed- talán magad sem érted, hogy miért? Miért vonz bennünket a kínszenvedés és a halál? Vajon miért van ez?


De vissza a H1N1 témájához. Miért kell riogatni az embereket? Talán nem vagyunk elég értelmesek ahhoz, hogy ha az illetékesek a száraz tényeket elénk tárják, akkor elgondolkozzunk, mérlegeljük, ha szükséges, megimádkozzuk, aztán intelligens felnőttek módjára felelős döntést hozzunk? Vagy éppen ettől tartanak? Hogy olyan döntést hoznánk az oltatással kapcsolatban, ami bár intelligens, de károsítja az ő anyagi érdekeiket? Annyira gyenge próbálkozásnak látom, hogy amikor már képtelenek az ember értelmére hatni, akkor rányomulnak arra, hogy bűntudatot keltsenek benne. Ez éppen olyan, mint amikor a kisgyerek, aki alulmaradt a vitában úgy zárja le, hogy "akkor is nekem van igazam!" És ettől majd igaza lesz? Inkább szánalmas az egész. De sajnos a H1N1 oltás-kampányban ez a fajta dolog működött, mert az emberek elkezdték magukat beoltatni...


Számomra egyáltalán nem hiteles, hogy az orvosokat, a szakembereket és a politikusokat a puszta jóindulat és a példás felelősségvállalás vezeti, amikor a társadalom többi rétegének példát statuálva magukat beoltatják, és jó szívvel ajánlják, hogy mi is oltassuk be magunkat az új vakcinával. Nem gondolom, hogy őszinte féltésből riogatnak várandós anyukákat koraszüléssel, meg anyai halálozással. Ugyanezen riogató szakorvosok jó része lelkiismeret-furdalás nélkül (az lehetséges?) heti szinten abortál pici babákat anyai kérésre, és a tb-finanszírozott egészségügyi szolgáltatásokért is hálapénzt vár el. Nem hiszem, hogy ez önzetlenség lenne, meg az élet védelme. Inkább bukott egészségügy, és bukott orvostársadalom. A Biblia szerint minden rossznak a gyökere a pénz szerelme, és sajnos az emberek hamar elbuknak, ha erről a bűnről van szó... De nem minden orvos ilyen, és nem minden vezető. Meg kell tanulnunk imádkozni értük, mert bizonyos értelemben rajtuk múlik az életünk minősége.

A félelemkampány sajnos keresztényként is megfertőzi az embert, és nem csak az oltatás kapcsán. Pedig a keresztényeknek maga Isten mondja azt, hogy NE FÉLJ! Meg azt, hogy NE AGGÓDJ. Meg azt, hogy HÁLAADÁSSAL TÁRD FÖL KÉRÉSEIDET és akkor Isten békéje MEG FOGJA ŐRIZNI a szívedet és a gondolataidat. Én nem szeretnék félni. Legalábbis járványtól nem. Védőoltástól sem. Istent akarom félni. Vagyis Őt akarom tisztelni és Őt akarom dicsérni teljes szívemből. Nem szükséges fölvennünk a világ legújabb félelmeit, és azokon aggódni. Olyan Istenünk van, aki mindent a kezében tart. Vajon a H1N1 egy olyan betegség, amiről nincs tudomása az Úrnak? És vajon nem tud tőle megőrizni? De megtud. És ha nem teszi is, akkor sem ezzel kell elfoglalnom magam, mert az örökkévalóság szempontjából vajmi keveset számít...


Miért ragaszkodom annyira az életemhez, amikor odaadtam magam Istennek, így az övé vagyok, nem a magamé? Tulajdon urának áll vagy esik. Vajon mit mond az aggódásom a mennyei reménységemről és az elkötelezettségemről?

Istent érdekli az életünk minden része, és Ő szeretne több szellemi cselekedetet látni az életünkben, több szeretetet és kevesebb önmagunk körül forgást. Őkörülötte kéne forogjunk, és az Ő dicséretéről kellene szóljon az életünk mindenkor. Észrevetted már, hogy amikor elkezded szívedből dicsérni Jézust és imádni Istent, akkor a félelem elmegy melegebb éghajlatra- bármilyen formában kísértett is eddig? A Bibliában az áll, hogy Isten az Ő népének dicsérete között lakozik (azt hiszem így van leírva). Ha ez igaz, akkor érthető, hogy miért futamodik meg a Sátán, a Félelem Atyja, amikor a dicsőítésben gyakorlod magad. Ha ez igaz, akkor az is érthető, hogy miért mondják néhányan, hogy a betegségek legnagyobb része a fejekben dől el: hiszen ha hálás vagy, akkor kiegyensúlyozottá fogsz válni, ha pedig kiegyensúlyozott vagy, akkor kevesebb kór talál meg, mintha mentálisan lestrapált, érzelmileg frusztrált és alapjáraton stresszes lennél. Megvan hát az ELLENSZER. Íme az abszolút mellékhatás-mentes, tutira ható vakcina H1N1 ellen:

általános higiénia+megfelelő testmozgás+jó sok zöldség és gyümi bezsúfolása az étrendbe+kibékülés Istennel+emberi kapcsolatok rendezése+dicséret, hálaadás folyamatosan= elégedettség+vidámság+kiegyensúlyozottság=
védettség
(ilyen egyszerű:D)



Amit most közzéteszek, az néhány hasznos olvasmány és orvosi blog ami a H1N1 vírussal és a védőoltással foglalkozik. Ne úgy olvasd, mint hatalmas riadalmat keltő írásokat. Isten szeret minket. Legyünk okosak a döntéseinkben, ne pánikoljunk, hanem szeressük Istent: keressük Őt, amíg megtalálható és járjunk az útján botlás nélkül- erre ügyeljünk. A többi pedig Isten dolga, amit kellő időben megtudunk majd. Gondolkodtál már a H1N1-ről az örökkévalóság távlatában? Van igazi reménységed? (Hát persze, hogy senki sem akar meghalni, de mindenkinél eljön egyszer az utolsó óra.)

A kötelező védőoltásokról

A higanytartalmú oltások veszélyességéről

Interjú egy volt oltóanyag-kutatóval

A H1N1-ről

Giuglio dokiblogja (kissé szabadszájú, de jó gondolatai vannak...)

15 megjegyzés:

  1. Mi sem oltatunk, és nem bánom, bár a család nagyrésze már influenzás... sorban döntött le bennünket, én majdnem tüdőgyulladásba estem, reméljük, hogy hamar túlesünk rajta. Ez az egész nagyon furcsa, egyetértek azokkal, amiket irtál. Sorozatosan közzéteszik, hogy hány ember kapta már el a H1N1-et, de megkérdeztem, és csak a fővárosokban és hetek alatt csinálnak erre vonatkozó vérvizsgálatot. Én sem tudom, hogy mitől vagyunk betegek, szinte sose voltunk még influenzásak. De senki nem kérdi, nem vizsgál. Akkor honnan tudják, hogy hány H1N1-es van, és miért riogatnak? Sokan a nagy nyomorúsággal riogatnak, én már semmit sem tudok kizárni :D főleg mióta megnéztem az Itélet c. filmet. (kma-hu.com)

    VálaszTörlés
  2. Szia Esztim! Én csak annyit tennék hozzá, hogy felmérések szerint Európában Magyarország az első helyen áll abban a vonatkozásban, hogy hányan oltatták be magukat H1N1-el. Ez pedig - láss csodát! - még így is csak 10%. Mi következik ebből?
    1. az emberek a riogatások ellenére sem oltatják magukat "elegen", vagyis annyian, amennyi oltóanyagot szeretnének az emberekbe szurkálni.
    2. ha nálunk van a legtöbb oltott, ami 10%-a a lakosságnak, akkor vajon hányan oltatták magukat mondjuk a felvilágosultabb nyugat-európai polgárok közül? 1-2% talán? Érdekes, mégsem hallani, hogy tömegével halnak mg az emberek mondjuk Angliában, Németországban, Hollandiában, Svájcban....

    VálaszTörlés
  3. Eszter, jobbulást kívánok nektek. Az Úr adjon gyógyulást!

    Én még nem hallottam a H1N1-hisztériát a nagy nyomorúsággal beazonosítani, de nem hiszem, hogy ez lenne az. Akkor üldözni fogják a keresztényeket, de nem egy járvány, hanem emberek. Ne aggodalmaskodjál. Pihend ki a betegséget, imádkozz és maradj meg a hálaadásban (szerintem ez a legnehezebb, amikor beteg az ember). Imádkozom értetek. :) Írj, ha jobban vagytok.

    VálaszTörlés
  4. Köszi, Gabka, a naprakész infót. Igen, úgy csinálnak, mintha a védőoltás lenne az egyetlen menedék. Aztán a végén mégis túlélünk majd nélküle is.

    Tegnap olvastam valahol, hogy Kanadában tömeges megbetegedések vannak az oltás mellékhatásaként, ezért valószínűleg visszahívják az oltóanyagot...

    Giuglio blogján arról olvastam, hogy az oltás mellékhatásaként féloldali bénultást kapott valaki (igen, ez már Mo.)... Jaj. Azt hiszem lassan, ahogy a hónapok előrehaladnak, egyre több ilyet lehet majd hallani.

    Én leginkább a kismamák miatt aggódom, meg a kisgyerekek miatt, akik megkapták az oltást. Teszteletlen oltóanyag...

    VálaszTörlés
  5. Én beoltattam magam, sőt a gyerekeket is.Több orvos ismerősünk van (nagyon jó orvosok, akk szintén beoltatták a gyereküket is) akik tanácsolták nekünk. Mi jobban féltünk az influenza szövődményétől, mint a mellékhatásától a vakcinának. Szerencsére nem volt semmi gond, túl vagyunk a 2. héten is.
    A gond az egésszel, hogy a média hisztériát csinált az egészből. A szezonális influenza elleni védőoltásnak is vannak mellékhatásai, arról tavaly ősszel senki nem beszélt, meg arról sem, hogy ki gazdagszik meg ebből.
    Jól írtad, sok gyümölcs és társai, biztos segít.
    Felnőtt emberek vagyunk, mindenki maga dönti el, hogy oltatja e magát, és a gyerekeit. A mellékhatás következményeit is viselni kell - amúgy érdekes, akik gyógyszert szednek valamilyen betegségükre, annak is vannak mellékhatásai, illetve arról sem beszél senki, hogy Magyarországon hány ember hal bele a gyógyszerek okozta mellékhatásokba - illetve az influenza esetleges szövődményeibe.

    VálaszTörlés
  6. Ismét szívemből szóltál Eszti:-) Még egy igét tennék hozzá:"Ha a te Uradnak Istenednek szavára hűségesen hallgatsz és azt cselekeszed, a mi kedves az ő szemei előtt és figyelmezel az ő parancsolataira és megtartod minden rendelését: egyet sem bocsátok reád ama betegségek közül, a melyeket Égyiptomra bocsátottam, mert én vagyok az Úr, a te gyógyítód." /2Móz. 15:26/

    VálaszTörlés
  7. PI igazad van. Ha mindent tényt elénk tárnának, akkor talán jobb döntéseket hozhatnánk. A mellékhatások -az oltásoké és a gyógyszereké is- általában el vannak bagatellizálva, mintha soha senkivel sem történhetne meg, hogy átéli.

    Bea, te meg az én szívemből szóltál!:) Éppen a múlt héten olvastam a 2Mózest és az ige, amit idéztél megérintett és megmaradt bennem. Köszi, hogy emlékeztettél- jó volt újra elolvasni.:)

    VálaszTörlés
  8. Mi sem oltattunk.
    A szövetes tényhez, tudom, hogy sejtek életben tartásához használnak patkányok őssejtjeit, azaz abortált patkányokat, bioetikát tanultam és a testen kívül létrehozott és vissza nem ültetett élet státusza volt a témám. Tipp, milyen szöveteket tartottak eme melegágyon??? Inkább le se írjuk.
    Amugy a szövetek elég könnyen beszerezhetőek, hiszen ahogy Eszti is írta, simán abortálnak, nem is keveset, hát ott vannak az őssejtek, a legjobb forrás az abortált magzat!
    Na nem szerintem, mert ettől én elborzadok és tudjátok, ezek még Frankensteinnél is rosszabbak, mert ő nem ölte meg azokat, akiknek a testét használta.

    Mi sem oltattuk magunkat, eszünkbe sem jutott.
    Táplálkozáshoz:
    Sok sok vitamin, azaz zöldség, gyümölcs, este egy feles pálinka,fokhagyma vagy lilahagyma, persze nyersen és élőflórás joghurt.
    Ezt orvostól kaptam, a joghurton csodálkoztam, de azért kell, mert sok sok vírus szereti támadni a bélflórát és ugye ha az pusztul, az ember gyengül. Ja az élőflórás kefír is jó.
    A feles pálinka nálunk nem napi szitű és nem hiszem, hogy azzá lesz, de hamarabb benyelem, mint az oltóanyagot.
    Ja és hogy még botrányozzak, a homeopata orvosok rákaptam az oltásra, és nyomják, hogy vannak oltáskivezetőt, amik ugye a mellékhatásokat csökkentik, meg állítólag van olyan homeo akármi, ami jobb, mint az oltóanyag.
    Ezek még fifikásabbak, mint a profitért lihegő gyógyszergyártók, és nekik ezért csak rázni kell, meg higítani a semmit, ja meg a sátánt segítségül hívni a semmit sem tartalmazó készítményeikre.

    Szóval csak az Ige, semmi más nem adhat útmutatót ilyen helyzetben!

    VálaszTörlés
  9. Köszi, Marywolf az infókat. Nagyon durva, amit írtál, sajnos el is hiszem, hogy ez így működik. JAJ.

    VálaszTörlés
  10. Szia,
    csak egy kis adalék a médiahisztériához:
    van az a kanizsai tanárnő, akit időről időre emlegetnek, hogy ő is súlyos állapotban van kórházban a H1N1 miatt. Egy ismerősöm kolléganője a hölgy, akiről a következőket mondta el ez az ismerősöm: a tanárnőnek nemrég csípőprotézis műtéte volt, ami miatt immungyengítőket kellett szednie (hogy ne lökődjön ki). Mielőtt az influenzával került volna kórházba, egy hónappal korábban tüdőgyulladása volt, amiből ugye nem lehet tudni, milyen szinten kezelték ki. És a harmadik: amikor h1n1-es lett, és rosszul volt, nem ment el orvoshoz, épp telefonált neki valaki, hogy hogy van, amikor kiesett a telefon a kezéből, nem tudott válaszolni, és ekkor szállították kórházba. Érdekesség, hogy olyan emberről van szó (ezt is az ismerősöm mondta), aki úgy állt hozzá a dologhoz, hogy "á, én biztos, hogy el fogom kapni".

    VálaszTörlés
  11. Fujják-fujják fölfelé azt a hisztéria-lufit... Köszi a közeli infót, Maimoni.

    VálaszTörlés
  12. Maimoni, ugye nem gond, hogy átmásoltam a hozzászólásodat az új poszthoz is? Az is oltásos és oda is illik. Ha gond, akkor szólj, és leszedem.:)

    VálaszTörlés
  13. Nem gond, persze, bocsi, hogy csak most válaszolok.

    VálaszTörlés
  14. Köszi, hogy válaszoltál. :)

    VálaszTörlés